toggle menu

Huren stijgen opnieuw, maar minder hard

Huren stijgen opnieuw, maar minder hard

De huurprijzen in de vrije sector zijn opnieuw omhooggegaan en komen nu uit op gemiddeld 16 euro per vierkante meter, al lijkt de landelijke prijsstijging wel af te zwakken. In het vierde kwartaal van 2018 waren mensen die een nieuwe huurwoning betrokken 4,9 procent meer kwijt dan in het vierde kwartaal van het jaar daarvoor, meldt verhuurbemiddelaar Pararius. Het is voor het eerst in drieënhalf jaar dat de gemiddelde prijsstijging onder de 5 procent uitkomt.

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector namen in alle provincies toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De gemiddelde vierkantemeterprijs in Flevoland steeg het hardst met 26,7 procent naar 12,37 euro. Die prijsstijging wordt sterk beïnvloed door Almere. Daar steeg de gemiddelde prijs per vierkante meter met 22,2 procent naar 12,55 euro.

In Amsterdam zijn de huurprijzen sinds jaar en dag het hoogst van Nederland. Het afgelopen kwartaal betaalden nieuwe huurders in de hoofdstad 22,98 euro per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Dat is een stijging van 3,2 procent.

Ben je student, en denk je dat je te veel betaald voor je studentenkamer? Radar ging vorig jaar zomer in gesprek met de Landelijke Studentenvakbond. Wat kun je doen? En hoe weet je eigenlijk of je echt te veel betaald? 

Terugkijken / -lezen: Betaal jij te veel voor je studentenkamer?

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over de huizenmarkt? Volg dan het onderwerp huizenmarkt.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant