toggle menu

Hypotheek afsluiten nu zonder werkgeversklaring

Hypotheek afsluiten nu zonder werkgeversklaring

Niet alle huizenkopers hebben nog een werkgeversverklaring nodig om een huis te kunnen kopen. Vanaf nu accepteert een aantal banken ook een UWV verzekeringsbericht. 

Klanten van ABN Amro, Florius, Rabobank en ING kunnen nu met het UWV-document een hypotheek aanvragen. Een vereiste is dan wel dat de hypotheekadviseur werkt met de Adviesbox. 

Minder werk voor koper

De nieuwe maatregel maakt het aanvragen van een hypotheek sneller. Het bespaart werk voor zowel de huizenkoper als de intermediair. Een eerdere proef van verschillende banken en instanties* verliep volgens de initiatiefnemers succesvol.

Project ‘Handig!’

De banken en instanties werken met zo’n 150  intermediairs aan ‘Handig!’. Dit is een project dat de aanvraag van hypotheken sneller en makkelijker moet maken door het slim inzetten van data. 

Op dit moment duurt het nog enkele dagen of zelfs weken voordat een huizenkoper zekerheid heeft over een hypotheek. De werkgeversverklaring is nog wel nodig bij starters zonder loongeschiedenis en expats. 

UWV verzekeringsbericht downloaden

Het document kun je downloaden op de website van het UWV. Hier kun je via je DigiD inloggen op 'Mijn UWV'. Ga naar het kopje 'Persoonlijke gegevens'. Op deze pagina vind je je arbeidsverleden en loongegevens, hier kun je op klikken. Dan vind je rechtsboven het verzekeringsbericht. Het bericht is te downloaden als printbare versie in PDF. 

(*) De betrokken instanties:

HDN, ING, NHG, Florius, ABN AMRO, Rabobank, De Hypotheker, Vereniging Eigen Huis, UWV, IG&H

Bron: De Telegraaf 
 

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant