Hyves is terug onder de naam Hyven.nl, maar brengt risico's met zich mee

Hyves is terug onder de naam Hyven.nl, maar brengt risico's met zich mee

Sinds dinsdag is er weer een versie van het sociale platform Hyves in de lucht. Gebruikers kunnen weer krabbelen en de dansende banaan gebruiken. Veel lijkt hetzelfde; alleen de url is veranderd in hyven.nl. Let op: het platform maakt gebruik van gevaarlijke software. Hierdoor loop je risico dat je persoonsgegevens niet veilig zijn.

Veel gebruikers lijken weer interesse te hebben in de sociaalnetwerksite, aangezien veel mensen weer een Hyves-account aanmaken.

'Begin 2017 hadden we het idee om het oude Hyves van hollandsche bodem in een nieuw jasje te stoppen. We hebben hier destijds veel plezier in gehad maar is uiteindelijk op de plank beland.

Sinds de afgelopen maand is Facebook onder vuur komen te liggen en verschenen er overal berichten en pogingen dat het fenomenale Hyves terug moest komen, prima.. we hadden toevallig nog wat liggen!’, schrijven de makers op hyven.nl

Bedenkingen over veiligheid

Techjournalist van RTL, Daniël Verlaan, heeft zo zijn bedenkingen bij de veiligheid van de nieuwe site. Op Twitter laat hij weten dat Hyven bezig is de kwetsbaarheden te dichten. Daarnaast ontdekte hij dat een hacker op alle profielpagina's van Hyven doorverwijzen naar een pornosite.

Ook zouden hackers het wachtwoord van een gebruiker eenvoudig kunnen stelen en zo een account overnemen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang de site beschikbaar zal zijn. Het originele Hyves werd opgericht in 2004.

Update 2 mei, 2018, om 09:45 uur

Daniël Verlaan meldt dat Hyven gebruikmaakt van illegale software. Deze software zou niet geüpdatet zijn en flink wat kwetsbaarheden bevatten.

Bron: Radar / RTL Nieuws

Meer over:

Ook interessant