toggle menu

'Iets meer mensen wisselen van zorgverzekeraar'

'Iets meer mensen wisselen van zorgverzekeraar'

Er zullen per januari 2013 iets meer mensen dan vorig jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Independer.nl heeft dit berekend naar aanleiding van een onderzoek van TNS Nipo.

Independer.nl verwacht op basis van de gegevens dat 6,2 procent van de verzekerden zal overstappen op een andere zorgverzekering. Vorig jaar lag dit percentage met 6 procent iets lager. Totaal zijn er toen 1 miljoen mensen van verzekeraar gewisseld.

Zorgkiezer: hoger percentage switchers

Concurrerende vergelijkingssite Zorgkiezer.nl verwacht een hoger percentage overstappers. Uit een onderzoek dat de site hield onder 1500 consumenten, blijkt dat 25 procent een switch overweegt.

Zorgkiezer erkent dat het percentage mensen dat overweegt om over te stappen, doorgaans veel hoger is dan het percentage dat dit ook daadwerkelijk doet. Toch voorziet de site een hoger overstappercentage dan Independer, omdat de site verwacht dat de premies van de grote verzekeraars hoger zullen uitvallen.

Premies 2013 half november bekend

Vorig jaar bleek het premieverschil tussen de basisverzekering van de grootste zorgverzekeraars maar liefst 240 euro op jaarbasis. Uiterlijk half november zullen zorgverzekeraars hun nieuwe polis en premie voor 2013 bekend maken. DSW en Stad Holland hebben hun premies al bekend gemaakt.

Consumenten hebben tot 1 januari 2013 de tijd om over te stappen.

Bron: Independer.nl

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant