toggle menu

'IJskaststicker helpt tegen voedselverspilling'

'IJskaststicker helpt tegen voedselverspilling'

Als de ijskast op de juiste temperatuur staat afgesteld, blijft eten beter bewaard en hoeft er minder te worden weggegooid. Geef mensen daarom een sticker voor in de ijskast, die groen kleurt bij de goede temperatuur. Dat is een van de voorstellen die de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur doet om voedselverspilling tegen te gaan.

Volgens de raad weten de meeste mensen wel dat ze veel eten weggooien, maar weten ze niet hoe ze het moeten verminderen. Daarom is het tijd voor eenvoudige en toch slimme oplossingen, zoals het gebruik van maatbekers, keukenweegschaal en boodschappenlijstjes. Ook moeten supermarkten etenswaren in kleinere porties gaan aanbieden, aldus de raad.

Kortgeleden deelden het Voedingscentrum en Albert Heijn 1 miljoen gratis maatbekers ('Eetmaatje') uit bij een pak rijst of pasta. Dat zijn twee gerechten waarvan mensen meestal te veel koken, waardoor er ook veel in de vuilnisbak belandt. Op de maatbeker staan geen gewichtstreepjes, maar portiestreepjes.

In 2015 wil Nederland 20 procent minder voedsel verspillen. Afgelopen jaar gooiden we per persoon 47 kilo voedsel weg dat nog prima te eten was. Het ging vooral om zuivel, brood, groente, rijst en pasta.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant