toggle menu

IKEA roept GOTHEM lamp terug

IKEA roept GOTHEM lamp terug

Meubelwarenhuis IKEA roept klanten op die een GOTHEM staande lampvoet of tafellampvoet hebben gekocht, deze niet meer te gebruiken.

Er kan iets mis zijn met de bekabeling waardoor bezitters een elektrische schok zouden kunnen krijgen. De terugroepactie volgt op meldingen van klanten over beschadigde snoeren.

Volledig aankoopbedrag terug

Mensen krijgen bij inlevering van de lamp in een van de warenhuizen het volledige aankoopbedrag terug. Meldingen over mensen die verwondingen hebben opgelopen door de lamp heeft IKEA nog niet binnengekregen, maakt de meubelgigant donderdag bekend op zijn site.

Drie modellen

Het gaat om drie modellen: een tafellamp van 30- en 45 centimeter hoog en een staande lampvoet. Tijdens het productieproces zijn de snoeren in elkaar gedraaid en daardoor beschadigd. IKEA heeft geen meldingen doorgekregen van schokken, maar neemt het zekere voor het onzekere, aldus een woordvoerder. Dit zijn de artikelnummers:

GOTHEM staande lampvoet:          803.030.41

GOTHEM tafellampvoet 35 cm:      603.030.23

GOTHEM tafellampvoet 45 cm:      603.030.37

Wereldwijd betreft het 53.000 lampen. In Nederland zijn er 1.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De lampen werden verkocht vanaf oktober 2015.

Bron: ANP / Radar

Meer over:

Ook interessant