toggle menu

Illegale middelen tegen onkruid op Marktplaats

Illegale middelen tegen onkruid op Marktplaats

Illegale onkruidbestrijdingsmiddelen met glyfosaat van onder meer het merk Roundup worden online te koop aangeboden via Marktplaats. Dit signaleren Greenpeace en de organisatie NL Gifvrij.

Greenpeace eist van de politiek een totaalverbod op het middel glyfosaat en roept Marktplaats op om alle producten met de stof van de website te verbannen.

Het middel glyfosaat zelf is niet verboden maar sommige producten die het middel bevatten wel. Volgens Greenpeace is het middel gevaarlijk en roept daarom minister Carola Schouten van Landbouw op om het volledig te verbieden. Op Europees niveau wordt maandag besloten of glyfosaat nog vijf jaar op de Europese markt mag blijven.

Meldknop bij advertenties op Marktplaats

Marktplaats zegt zich te houden aan de wet door het legale glyfosaat toe te staan, maar zegt ook te letten op de verkoop van illegale middelen op de website. 'Bij iedere advertentie zit een meldknop, zodra er een melding binnenkomt controleren wij die via lijsten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Als blijkt dat een product illegaal is, wordt dit verwijderd', aldus een woordvoerder van de online winkel.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant