'Import gebruikte dieselauto's neemt af'

'Import gebruikte dieselauto's neemt af'

De import van gebruikte dieselauto's neemt sinds afgelopen winter zienderogen af. Dat blijkt uit een analyse van branchevereniging Bovag.

In maart van dit jaar werden nog 5.572 tweedehands diesels naar Nederland gehaald en sindsdien daalt dat aantal gestaag, tot 3.484 in september. Dat is een afname van ruim 37 procent vergeleken met een halfjaar eerder en het laagste niveau sinds januari 2016.

Voorspelling RAI ontkracht

De Bovag ontkracht daarmee een voorspelling van de RAI Vereniging, dat Nederland overspoeld dreigt te worden door tweedehands diesels uit Duitsland. 'Die auto’s mogen in Duitsland de weg niet meer op, dus die komen ook naar Nederland', zei voorzitter Steven van Eijck onlangs. Hij noemde dat desastreus voor het Nederlandse milieubeleid.

Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt herkent zich niet in dit beeld. 'Wat ons betreft onnodige stemmingmakerij', zegt hij. Volgens hem is de tweedehands diesel sowieso steeds minder in trek bij particuliere rijders. De verkoop loopt de laatste maanden terug en de export is gestegen naar het hoogste niveau sinds maart 2016. Tegelijk zit de verkoop van elektrische auto's in de lift.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant