toggle menu

'ING schendt duurzaamheidsregels door lening aan Socfin'

'ING schendt duurzaamheidsregels door lening aan Socfin'

ING moet afzien van een voorgenomen lening aan het Belgisch-Luxemburgse palmoliebedrijf Socfin. Dat bedrijf maakt zich volgens verschillende goededoelenorganisaties schuldig aan landroof, ontbossing, milieuverontreiniging en het schenden van mensenrechten.

Verschillende partijen, waaronder Milieudefensie, Oakland Institute en Oxfam Solidarity voerden dinsdag aan de poort van het hoofdkantoor van ING Belgium in Brussel actie tegen de voorgenomen deal. Volgens de partijen is de financiering door ING van controversiële palmoliebedrijven zoals Socfin absoluut niet duurzaam en druist dit in tegen het eigen duurzaamheidsbeleid van de bank. Onder de klagers waren ook gedupeerden uit Sierra Leone.

'We delen de zorg' 

ING zegt in een reactie dat voor iedere financiering geldt dat aan bepaalde regels moet worden voldaan. 'We delen de zorg dat de palmoliesector aandacht behoeft en dat misstanden moeten worden opgehelderd en opgelost', aldus de bank in een verklaring. 'De methode daarvoor is wat ons betreft betrokken blijven bij de sector, eisen stellen aan partijen.' Worden er bij misstanden geen verbeteringen doorgevoerd, dan zal de klantrelatie volgens de bank worden beëindigd.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant