toggle menu

ING start toch met proef benutten klantdata

ING start toch met proef benutten klantdata

Ondanks een storm aan kritiek start ING eind dit jaar met een proef om klantgegevens te analyseren en commercieel te benutten. Sterker nog: de bank gaat dit in een verhoogd tempo doen, zo meldt de Telegraaf.

Volgens de nieuwe ING-topman Ralph Hamers behoren analytische vaardigheden tot de kern van zijn bedrijf: 'Een verdieping van de data-analyse biedt grote commerciële mogelijkheden, zowel in particuliere als in zakelijke markten.'

Ondanks het recente PR-debacle wil ING het tempo opvoeren waarmee de bank met 'nieuwe innovatieve initiatieven' komt voor klanten. De bank noemt het zelf 'meer investeren in zijn analytische vaardigheden om beter inzicht te krijgen in de behoeften van klanten.' Een van de uitgangspunten is dat klanten steeds meer gaan mobiel bankieren.

Volgens de Telegraaf kan de discussie over het gebruik van klantgegevens door deze uitspraken weer opnieuw oplaaien. Uit onderzoek onder het Radar Testpanel is gebleken dat 30 procent van de ING klanten overweegt over te stappen naar een andere bank sinds de aankondiging enkele weken geleden.

Bron: Telegraaf

Ook interessant