ING verhoogt tarieven voor particuliere betaalpakketten en diensten

ING verhoogt tarieven voor particuliere betaalpakketten en diensten

ING verhoogt de tarieven voor particuliere betaalpakketten en enkele aanvullende betaaldiensten per 1 januari 2022. De hoogte van de tariefwijziging hangt af van iemands pakket of de dienst die de klant van de bank afneemt. Voor het zogeheten OranjePakket betalen klanten bijvoorbeeld straks geen 1,95 euro meer per maand, maar 2,35 euro.

Het goedkoopste betaalpakket, het OranjePakket met een korting, kost nu nog 1,55 euro per maand. Dat wordt 1,90 euro. Het duurste betaalpakket, het RoyaalPakket, gaat van 7,95 euro per maand naar 8,05 euro per maand. Ook wijzigt het tarief van sommige creditcards. Voor het opnemen van geld in het buitenland bij een betaalautomaat met de betaalpas stijgt het tarief ook.

Verklaring ING

De verklaring van ING, voor het verhogen van de tarieven, zijn onder meer de hogere kosten voor het veilig houden van het betalingsverkeer door eisen in wetten en regels vanuit de overheid. Ook bankieren steeds meer klanten digitaal, waardoor het beschikbaar houden van reguliere betaalproducten zoals papieren afschriften en acceptgiro's duurder is, zegt de bank. ING Nederland heeft ruim 8 miljoen particuliere klanten.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant