toggle menu

Inspectie onderzoekt reanimatiestop

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt op zeer korte termijn een onderzoek in naar het stopzetten van reanimatie bij 70-plussers in een verzorgingshuis in Amersfoort. Dat heeft een woordvoerster van de inspectie laten weten.

Het CDA heeft op zo'n onderzoek aangedrongen. De inspectie gaat na of de leiding van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis aan alle zorgvuldigheidseisen heeft voldaan. Bovendien meet zij de maatregel af aan de richtlijnen van de beroepsvereniging van verpleeghuisartsen NVVA.

Zaterdag werd bekend dat het verzorgingshuis bewoners boven 70 jaar alleen nog reanimeert, als zij de wens daartoe expliciet hebben laten vastleggen. Voor zover de woordvoerster weet, heeft het verzorgingshuis over de maatregel geen contact met de inspectie gehad.

CDA-Tweede Kamerlid Ans Willemse, die samen met haar fractiegenoot Pieter Omzigt, vragen over deze zaak heeft gesteld aan staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, sprak maandag van ,,ernstige leeftijdsdiscriminatie''. Ze wil dat Bussemaker de situatie in het Amersfoortse huis terugdraait.

Ook andere Kamerfracties (PvdA, VVD, SP en PVV) zijn geschokt, zo bleek maandag uit uitspraken in diverse ochtendbladen.

De woordvoerster verwacht dat het onderzoek van de inspectie zeker een paar weken in beslag zal nemen.

Bron: ANP.

Zie ook:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant