Intel gaat deze maand processorlekken in alle recente chips dichten

Intel gaat deze maand processorlekken in alle recente chips dichten

Chipmaker Intel heeft beloofd dat het bedrijf deze maand software-updates uitbrengt voor alle recente chips om daarmee de processorlekken Spectre en Meltdown te dichten. Dit heeft CEO Brian Krzanich laten weten tijdens een persconferentie op technologiebeurs CES.

Eerder deze maand bleek er een groot gat in de beveiliging te zitten van miljarden processoren waardoor kwaadwillenden toegang kunnen krijgen privacygevoelige informatie.

Procesors van de afgelopen vijf jaar

Intel verwacht dat negentig procent van de Intel-processors van de afgelopen vijf jaar een update hebben binnen een week. De overige processors die de afgelopen vijf jaar zijn uitgebracht, zullen voor het einde van januari een update krijgen. Voor processoren ouder dan vijf jaar zal geen update worden uitgebracht.

Gebruikers moeten de updates zelf installeren, pas daarna zal het lek zijn gedicht. Volgens Krzanich is er op dit moment geen aanwijzing dat er misbruik is gemaakt van het lek.

Tragere computers

Microsoft maakte gisteren bekend dat sommige computers een stuk trager zullen worden door de veiligheidsupdates die Microsoft moet doorvoeren vanwege de problemen met chips.

Meer over:

Ook interessant