Intelligent Rotterdams verkeerslicht vaker op groen voor fietser

Intelligent Rotterdams verkeerslicht vaker op groen voor fietser

Fietsers krijgen nog ruimer baan in de stad Rotterdam. De gemeente breidt het aantal zogenoemde intelligente verkeerslichten voor fietsers fors uit. Zo krijgen nog meer verkeerslichten regensensoren zodat fietsers tijdens een bui sneller groen licht krijgen. Ook krijgen meer verkeerslichten sensoren die meten of er een grote groep fietsers staat te wachten. Het licht springt dan sneller op groen.

Ook komt op de drukke verkeersader de Schieweg een zogeheten groene golf voor fietsers en wordt het aantal 'groenvoorspellers' vergroot. Fietsers krijgen van die 'voorspeller' een signaal als het licht bijna op rood springt. Ook werkt de gemeente aan een app waarmee fietsers sneller groen krijgen bij een bepaald verkeerslicht. De maatregelen maken deel uit van het Rotterdamse plan Fietsen heeft voorrang waarmee Rotterdam de ideale fietsstad wil worden. De afgelopen twee jaar is al geëxperimenteerd met deze groenlichtvoorzieningen.

Rotterdam pakt ook tekort aan stallingsplekken aan

Rotterdam pakt ook het tekort aan stallingsplekken aan. In meer straten worden houten vlonders neergezet op parkeerplekken waar normaal gesproken auto's kunnen staan. Op die vlonders kunnen mensen dan hun fiets kwijt. Daarnaast komen extra plekken in de ondergrondse fietsenstalling bij Rotterdam CS.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant