toggle menu

Internationale trein steeds populairder als alternatief voor vliegen

Internationale trein steeds populairder als alternatief voor vliegen

Internationaal reizen met de trein zit in de lift dankzij de discussie over de hoge CO2-uitstoot van de luchtvaart. Dat stellen de NS en reisorganisatie de Treinreiswinkel in Trouw op basis van cijfers over de groei van internationale treinreizen.

De NS zagen het aantal reizigers naar Berlijn afgelopen jaar toenemen met 9 procent en het aantal reizigers naar Brussel met 12 procent. Het aantal Thalys-tickets op de route Amsterdam-Brussel-Parijs groeide met 6 procent. Ook de Treinreiswinkel maakte een spectaculaire groei door: het aantal passagiers steeg met 30 procent ten opzichte van 2017.

Quote
Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat vliegen vervuilend is en zien de trein als een alternatief
Helmut Brall, directeur van de Treinreiswinkel

'Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat vliegen vervuilend is en zien de trein als een alternatief', zegt Helmut Brall, directeur van de Treinreiswinkel in de krant. De NS zien die beweging ook. De meest opmerkelijke groei is tussen Amsterdam en Berlijn. 'Verrassend, want dat is niet aantrekkelijker of sneller geworden', zegt een woordvoerder. 'De verbinding is alleen meer in het nieuws gekomen als alternatief voor vliegen.'

Bron: ANP MediaWatch / Trouw

Ook interessant