Inval in onderzoek pgb-fraude

Inval in onderzoek pgb-fraude

De politie heeft in samenwerking met de Inspectie SZW op woensdag 30 maart invallen gedaan in een woning en kantoorpanden aan de Matthias Withoosstraat in Amersfoort en de Battutalaan in Utrecht. De actie vond plaats in verband met een onderzoek naar pgb-fraude. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Bij de invallen zijn de administratie, computers en gegevensdragers in beslag genomen van een bedrijf dat tot voor kort vanuit Houten zorg verleende aan houders van een persoonsgebonden budget. De verdenking is dat het bedrijf voor grote bedragen heeft gefraudeerd en dat cliënten niet de zorg kregen waarvoor declaraties werden ingediend.

Andere slachtoffers

De laatste jaren is steeds meer aandacht voor fraude met persoonsgebonden budgetten. De politie vermoedt dat in de zaak van het bedrijf uit Houten een kleine groep slachtoffers nog niet in beeld is. Deze mensen of hun belangenbehartigers wordt geadviseerd zich te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Enkele advocatenkantoren zijn gespecialiseerd in pgb-fraudezaken.

Bron: politie.nl

Meer over:

Ook interessant