Inzameling van ideeën tegen vechtscheiding

Inzameling van ideeën tegen vechtscheiding

Het aantal vechtscheidingen moet omlaag en de akelige gevolgen ervan voor kinderen moeten helemaal zoveel mogelijk van de baan. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil daarom via een website goede ideeën tegen vechtscheidingen inzamelen. Hij lanceerde de site (www.divorcechallenge.nl) dinsdagmiddag.

'We willen iedereen uitnodigen om, bovenop alles wat we al hebben, nieuwe manieren te bedenken om ouders te helpen hun scheiding goed te regelen zodat ze niet in een vechtscheiding terecht komen en de wereld van hun kinderen niet op zijn kop komt te staan', aldus de bewindsman.

Ideeën inzamelen

De Divorce Challenge volgt op een motie van PvdA-kamerlid Jeroen Recourt. Professionals, sociale vernieuwers, en ervaringsdeskundigen kunnen de komende drie maanden voorstellen doen. De Challenge loopt tot en met 21 november. Daarna worden de inzendingen voorgelegd aan een expertpanel.

Jaarlijks krijgen zo'n 35.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Naar schatting draait 10 tot 15 procent uit op een vechtscheiding.

Bron: ANP

Ook interessant