toggle menu

iPhone crasht door bug, Google lanceert nieuwe opslagdienst

iPhone crasht door bug, Google lanceert nieuwe opslagdienst

Inmiddels zijn er al 40 duizend aanmeldingen voor het Facebookevenement 'WK Poortje Springen' op Rotterdam Centraal. En door een bug in telefoons van Apple kan iemand je behoorlijk voor de gek houden.

Wat gebeurde er deze week op sociale media?

WK Poortjes Springen

'Op het WK zijn zowel beginnende als gevorderde poortjesspringers van harte welkom.' 40 duizend Facebookgebruikers hebben zich de afgelopen week aangemeld voor het 'WK Poortjes Springen' op Rotterdam Centraal op 13 juni. De initiatiefnemers kwamen vermoedelijk op het idee door dit nieuwsbericht.

De NS heeft inmiddels ook gereageerd: 'Das nou toevallig, op diezelfde dag hebben we op de 46 afgesloten stations ook het Nederlands Open Boetes Uitschrijven. Gemengd, dubbel, Paralympisch en onder 21.'

Op Facebook worden vaker bijzondere evenementen georganiseerd. Afgelopen week meldden zich 56 duizend mensen aan voor de Nationale Bananensmijtdag (gepland op 1 juni), en een paar duizend mensen lieten weten aan te sluiten bij een Fotoshoot met je groenten (gepland op 30 juni).

iPhone crasht na bericht met gekke tekens

Als iemand een bepaalde serie tekens verstuurt in een iMessage of WhatsApp-bericht, start een Apple-telefoon automatisch opnieuw op. Veel iOS-gebruikers maakten woensdag op Twitter melding van het probleem. (Kantel het scherm van je mobiele telefoon om de hele afbeelding te zien)

De bug treedt alleen op wanneer het bericht vanaf een andere Apple-telefoon verstuurd wordt. Bovendien is de combinatie van tekens niet erg gebruikelijk. Het aantal mensen dat er last van heeft valt vermoedelijk wel mee. Je kunt het probleem oplossen door iemand je opnieuw een bericht te laten sturen (of door jezelf een berichtje te sturen via je Mac of iPad), meldt NOS op 3. Apple laat weten dat de bug in een volgende update is opgelost.

Solliciteren op WhatsApp

Het bedrijf Bouwens& maakt het voor sollicitanten mogelijk om via WhatsApp te reageren op vacatures. Via de berichtendienst kunnen kandidaten een kort videobericht opnemen, en met een persoonlijke reactie doorsturen naar het mobiele nummer van de recruiter. Bouwens& denkt zo een beter beeld van de sollicitant te krijgen dan wanneer hij of zij alleen een brief stuurt.

Google lanceert gratis onbeperkte foto-opslag

Met de app Google Photos kunnen gebruikers nu kosteloos onbeperkt foto's en video's opslaan. De toepassing is gemaakt voor iOS (Apple) en Android en is bovendien beschikbaar voor web. Google Photos werd aangekondigd op de I/O-conferentie in San Francisco. Google neemt een voorsprong op iCloud (Apple) en Dropbox, waar gebruikers vanaf een bepaalde hoeveelheid data wel moeten betalen.

Tech-redacteur van NOS Richard Finge probeert de app uit.

Na de bekendmaking volgden meteen kritische tweets over de privacyvoorwaarden.

Hoe zit dat nu precies? Google Photos valt onder de algemene privacyvoorwaarden, waarin onder andere staat: 'We kunnen verzamelde niet-persoonlijke gegevens openbaar delen en met onze partners, zoals uitgevers, adverteerders of aangesloten sites. We kunnen gegevens bijvoorbeeld openbaar delen om trends te laten zien met betrekking tot het algemene gebruik van onze services.'

Google zegt dat het alleen persoonlijke gegevens buiten Google deelt wanneer je daar expliciet toestemming voor geeft, maar wat Google precies met de data van plan is, is niet duidelijk. Google zou bijvoorbeeld spullen in je huis kunnen herkennen, of aan de hand van speciale data kunnen achterhalen wanneer en waar de foto precies is gemaakt, meldt iCulture.

Lees ook

Veel Facebookgebruikers zijn de afgelopen week slachtoffer geworden van 'Smiley'. Deze Facebookpagina verstuurt spamberichten namens gebruikers, Radar zocht uit wat je ertegen kunt doen.

Bron: iCulture / Emerce / Volkskrant / NOS

Ook interessant