toggle menu

Jet Airways annuleert alle vluchten van en naar Schiphol

Jet Airways annuleert alle vluchten van en naar Schiphol

Jet Airways, de Indiase partnermaatschappij van KLM, heeft vrijwel alle vluchten van en naar Schiphol vrijdag geschrapt. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij na berichtgeving door luchtvaartsite Up in the Sky. Ook door vluchten van en naar Parijs en Londen is een streep gehaald.

De woordvoerster van Jet in Nederland benadrukt dat er vanaf Schiphol nog wel één vlucht naar India op de planning staat. Op de site van Schiphol staat vooralsnog dat deze vlucht is vertraagd.

Het Indiase bedrijf is een partner van KLM en daardoor zou het kunnen dat ook vluchten van reizigers die via KLM hebben geboekt, worden verstoord. Als er gedupeerde KLM-reizigers zijn, dan zal de Nederlandse maatschappij er alles aan doen om ze via andere vluchten op de plaats van bestemming te krijgen.

Al langer in financiële problemen

Jet Airways heeft volgens Air France-KLM onder meer vluchten tussen Parijs en Chennai tot nader order geschorst vanaf 11 april. Ook zijn vluchten van en naar Parijs Charles de Gaulle en Amsterdam Schiphol geannuleerd op 11, 12 en 13 april.

De Indiase maatschappij verkeert al langer in financiële problemen. Eerder deze week ging een vliegtuig van Jet Airways op Schiphol aan de ketting. Om aan geld te komen werd de vloot eerder al ingekrompen, onder meer door huurcontracten van vliegtuigen te beëindigen. Verschillende leasemaatschappijen zouden nog geld van de maatschappij moeten krijgen.

Alle internationale vluchten

Jet Airways schrapt tot en met maandag vrijwel alle internationale vluchten. Alleen een geplande vlucht van Amsterdam naar India op vrijdag vertrekt nog. Hoeveel reizigers worden getroffen, kon een woordvoerster van de Indiase luchtvaartmaatschappij niet zeggen.

De malaise bij de luchtvaartmaatschappij leidt in thuisland India tot politieke zorgen. Premier Narendra Modi heeft volgens Indiase media een spoedbijeenkomst gevraagd om over de problemen te praten. Schuldeisers zijn al tijden op zoek naar investeerders die het bedrijf erbovenop kunnen helpen, maar tot nog toe tevergeefs.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant