Jumbo: 'Nog geen sprake van lege schappen door staking'

Jumbo: 'Nog geen sprake van lege schappen door staking'

Ongeveer dertig van de 580 supermarkten van Jumbo hadden op Goede Vrijdag last van de stakingen in de distributiecentra. Van echt lege schappen was volgens de grootgrutter nog geen sprake, maar het kwam wel voor dat nieuwe voorraden met enkele uren vertraging binnenkwamen.

In de distributiecentra van Jumbo wordt sinds dinsdag gestaakt. Jumbo, dat toeleeft naar de voor supermarkten belangrijke paasdagen, probeerde de acties donderdag nog via een kort geding te laten verbieden. Maar daar wilde de rechter in Utrecht niet aan meewerken.

Doorgaan tot er een akkoord is

Hoeveel distributiemedewerkers van Jumbo het werk hebben neergelegd, blijft onduidelijk. Vakbonden FNV en CNV spreken van bijna 400 stakers, Jumbo houdt het op 150 van de 3000 mensen die onder de betreffende cao vallen. De bonden willen doorgaan met de acties tot er een cao-akkoord ligt.

In de distributiecentra van concurrent Albert Heijn is het eveneens onrustig. Daar is personeel bezig met stiptheidsacties. Dit houdt in dat de werknemers strikt volgens de arboregels werken. Volgens Albert Heijn heeft dit vooralsnog geen gevolgen voor de levering aan de winkels.

Bron: ANP

Ook interessant