Jumbo roept extra keurmerk voor melk in het leven

Jumbo roept extra keurmerk voor melk in het leven

Supermarktketen Jumbo voert een tweede keurmerk in voor zijn melkproducten. Het door verschillende product- en lobbygroepen gesteunde PlanetProof-keurmerk wordt gebruikt náást het Beter Leven-keurmerk dat door de Dierenbescherming wordt gesteund.

PlanetProof is de opvolger van Milieukeur, dat in 1992 werd opgericht op initiatief de overheid. De criteria voor beide keurmerken liggen hoger dan enkel de wettelijke eisen voor producten, dierenwelzijn en het klimaat.

Nog niet biologisch

Zowel Beter Leven als PlanetProof betekenen overigens nog niet dat een product biologisch is. Daarvoor zijn weer meerdere andere, doorgaans strengere keurmerken in omloop. Er zijn geen wettelijke regels voor het invoeren van een keurmerk. In sommige gevallen gaat het om marketinguitingen van fabrikanten.

Jumbo sprak eerder de ambitie uit om in 2022 uitsluitend nog duurzame melkproducten te verkopen. Volgens het bedrijf uit Veghel stellen beide keurmerken andere eisen. Waarom nu niet wordt gekozen voor het Beter Leven-keurmerk kon een woordvoerder niet direct toelichten.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant