toggle menu

Jumbo wil verduurzamen

Jumbo wil verduurzamen

Jumbo komt voor het eerst met beleid rond mensenrechten en duurzaamheid. De supermarkt gaat zijn productieketens onder meer op mensenrechtenschendingen doorspitten en jaarlijks de voortgang rapporteren. Albert Heijn scherpte eerder dit jaar ook het beleid voor mensenrechten en duurzaamheid aan.

Jumbo gaat drie keer per jaar onderzoeken hoe het met mensenrechten zit in ontwikkelingslanden waar het opereert. Vrouwenrechten en eerlijke loon voor de werknemers staan hierbij voorop. Daarnaast is Jumbo van plan om de beloningen van medewerkers zoals inkoopmanagers te koppelen aan duurzaamheidsdoelen.

Volgens de maatschappelijke organisatie Oxfam Novib, die afgelopen jaar een campagne startte voor duurzaam beleid bij Nederlandse supermarkten, gaan Jumbo en Albert Heijn even ver in hun ambities. De andere grotere supermarktketens, zoals Aldi, Lidl en Plus maar ook AH-moederbedrijf Ahold Delhaize, kunnen volgens de organisatie niet achterblijven. Plus laat weten door samenwerking in de hele keten risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te willen beperken en zo te werken aan een verduurzaming van de productieketen.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant