toggle menu

Kabinet wil dat we (meer) insecten gaan eten

Kabinet wil dat we (meer) insecten gaan eten

Nederlanders zouden (meer) insecten, wier en peulvruchten moeten eten. Het zijn gezonde en duurzame bronnen van eiwit. Dat stelt het kabinet vrijdag.

Den Haag vindt aanpassingen van de voedselproductie en -consumptie nodig om ook in de toekomst voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen. Volksgezondheid, milieu en veiligheid moeten centraal staan.

Zo moet het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen worden teruggedrongen, net zoals het gebruik van antibiotica in de veehouderij. Het kabinet zet ook in op voedsel dat een alternatieve bron van eiwitten is, zoals peulvruchten, wier, insecten en kweekvlees.

Oerwoud aan keurmerken

Om de keuze voor een duurzaam product makkelijker te maken, moet er orde komen in 'het oerwoud aan keurmerken'. Ook de voedselverspilling moet verder worden verminderd.

Bij dit alles dragen het bedrijfsleven, consumenten en maatschappelijke organisaties ook hun verantwoordelijkheid, zo vindt het kabinet. Nederland kan vooroplopen in de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel, aldus Den Haag.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken): 'Nederland is met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld. Onze voedselproducenten kunnen zorgen voor een gezonde en duurzame maaltijd op ons bord, zowel in Nederland als internationaal.'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant

Ga nu naar Lees meer over de onderwerpen in deze uitzending.