toggle menu

Kabinet wil gevaren koolmonoxide bestrijden

Kabinet wil gevaren koolmonoxide bestrijden

De kansen op ongelukken door koolmonoxide moeten zo klein mogelijk worden, vindt het kabinet.

Nog steeds overlijden er mensen aan koolmonoxidevergiftiging, meestal als gevolg van een slecht onderhouden gastoestel en te weinig ventilatie. Koolmonoxide is erg giftig en ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas.

Waarschuwingscampagne

Er komt nu een waarschuwingscampagne voor de gevaren. Verder moeten consumenten beter kunnen vertrouwen op keurmerken voor cv-installateurs. Die keurmerken moeten een betere garantie voor kwaliteit geven.

Keurmerken

Minister Stef Blok (Wonen) en zijn collega Edith Schippers (Volksgezondheid) reageren met hun plannen op aanbevelingen van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. Die constateerde dat consumenten onvoldoende kunnen vertrouwen op de huidige keurmerken. Blok laat nu verschillende varianten van keurmerken onderzoeken. Hij werkt samen met met de installatiesector, consumenten en gebouweneigenaren.

Schippers gaat met fabrikanten in gesprek over koolmonoxidebeveiliging in cv's. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet nader onderzoek naar de kwaliteit van koolmonoxidemelders.

Bron: ANP

Ook interessant