toggle menu

Kamer wil keurmerk incassobureaus

Kamer wil keurmerk incassobureaus

Er moet een wettelijk keurmerk komen voor incassobureaus. Malafide bureaus kunnen dan makkelijker van de markt worden geweerd. PvdA en D66 zullen daarop woensdagavond aandringen tijdens een overleg van de Tweede Kamer over het armoede- en schuldenbeleid.

De branchevereniging van incassobureaus heeft dinsdag gepleit voor zo'n keurmerk. Daarmee is het makkelijker het kaf van het koren te scheiden. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg zegt sympathiek tegenover het idee te staan. Ook PvdA'er Tunahan Kuzu denkt dat een keurmerk een effectief middel is.

Op dit moment kan iedereen nog een incassobureau beginnen, zonder dat er regels zijn. Volgens Kuzu maakt dat de weg vrij voor malafide bureaus, die mensen met schulden uitknijpen.

CDA-Kamerlid Pieter Heerma wil van Klijnsma en Teeven weten of het klopt dat sommige incassobureaus ook optreden als bewindvoerder voor mensen met schulden, terwijl ze tevens werken voor de schuldeiser. De belangen komen dan ,,op een rare manier door elkaar te lopen'', denkt Heerma.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant