toggle menu

Kamernet past tekst over 'extra kosten' aan na aandacht Radar

Kamernet past tekst over 'extra kosten' aan na aandacht Radar

Kamernet heeft teksten over 'extra kosten' die gevraagd morgen worden aan de huurder op de website aangepast na aandacht van Radar. In september meldde Radar dat de kamerverhuursite bemiddelingskosten doorberekend, terwijl dat sinds 2016 verboden is.

Een woordvoerder van de site laat weten informatie over verhuurkosten verwijderd te hebben, en in plaats daarvan direct te linken naar informatie van de Rijksoverheid. Je leest de aangepaste teksten op de website van Kamernet.

Kosten die door een bemiddelaar of verhuurder doorberekend worden aan de huurder, zonder dat de huurder daar concreet profijt van heeft, mogen niet bij de huurder in rekening worden gebracht. Voorbeelden zijn: contractkosten, administratiekosten, extra kosten en/of inschrijfgeld.

Bemiddelingskosten vragen niet toegestaan, hoe zit dat?

Het is in veel gevallen dus niet toegestaan bemiddelingskosten te vragen. Volgens de Woonbond komt het nog steeds voor dat makelaars onterecht kosten rekenen. Radar besteede meerdere keren aandacht aan onterecht betaalde bemiddelingskosten, in 2016 al: veel studenten moesten bemiddelingskosten betalen, terwijl dat ook voor onzelfstandige woningen destijds al verboden was. In dit artikel lees je wat je kunt doen: Bemiddelingskosten huurhuis terugvragen.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant