toggle menu

Kamervragen over schadevergoeding via rechtsbijstand

Kamervragen over schadevergoeding via rechtsbijstand

Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) heeft Sander Dekker, de minister voor rechtsbescherming, Kamervragen gesteld na aanleiding van het onderwerp 'Eindeloze strijd voor schadevergoeding via rechtsbijstandverzekering' in de uitzending van Radar op 11 februari.

Ildiko Ujvari is 5,5 jaar geleden slachtoffer geweest van een bedrijfsongeval op haar school. Hierdoor kan ze nooit meer werken als docent en loopt ze veel inkomsten mis. Haar rechtsbijstandverzekering bij Achmea is meteen ingeschakeld en de school heeft direct schuld erkend. Toch wacht ze al 5,5 jaar op een schadevergoeding.

De financiële situatie van Ildiko is penibel. De kans bestaat dat ze haar huis moet verkopen, omdat ze van de WIA-uitkering niet alle rekeningen kan betalen. Ildiko is teleurgesteld in haar rechtsbijstandsverzekering en in haar voormalig werkgever, die haar aan haar lot overlaten.

Dit zijn de vragen die gesteld zijn aan de minister:

•    Bent u bekend met de zaak waarbij een vrouw van 60 al vijf en een half jaar wacht op haar schadevergoeding via haar rechtsbijstandverzekering? Wat is uw reactie op het artikel 'Eindeloze strijd voor schadevergoeding via rechtsbijstandsverzekering'?
•    Deelt u de mening dat het schrijnend is dat deze vrouw door haar letsel niet meer in staat is te werken, daardoor een groot deel van haar inkomen mist, ze al veel geld kwijt is aan advocaten en aan alle aanpassingen die ze heeft moeten aanbrengen door haar opgelopen letsel en ze tot nu toe, vijf en een half jaar later, nog steeds schadevergoeding heeft gekregen?
•    Hoe kan het nou dat deze vrouw zo lang op haar vergoeding moet wachten terwijl de aansprakelijkheid al erkend en ondertekend is?
•    Hoe beoordeelt u de rol van rechtsbijstandsverzekeraar Achmea in deze kwestie?
•    Bent u bekend met het feit dat deze zaak niet op zichzelf staat en dat het veel vaker voorkomt dat mensen zo lang moeten wachten op hun schadevergoeding en dat mensen ontevreden zijn over hun rechtsbijstandsverzekeraar?
•    Vindt u het nog steeds een goed idee om rechtsbijstandsverzekeraars zoals Achmea een grotere rol te laten spelen in het nieuwe stelsel?

Kijk hier de hele uitzending
 

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant