Kamp: Uber hoort erbij

Kamp: Uber hoort erbij

Vernieuwende bedrijven zoals internettaxidienst Uber zijn niet te negeren. Dat zei minister van Economische Zaken Henk Kamp zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

'Een dienst als Uber hoort erbij, net zoals Airbnb', zei Kamp. 'Ze stellen consumenten in staat om keuzes te maken, waardoor ze kunnen profiteren van een groter aanbod en een hogere kwaliteit. Als dienstverlener moet je zorgen dat je producten levert waar vraag naar is, tegen een goede prijs. Als anderen dat beter organiseren dan jij dat nu doet, dan moet je zorgen dat je daar bijhoort.'

Geen UberPOP

Kamp maakte een onderscheid tussen Uber, de dienst die klanten en taxichauffeurs zonder inmenging van taxicentrales in contact brengt, en UberPOP. Die laatste dienst is verboden omdat daarbij particulieren met hun eigen auto's als chauffeurs worden ingezet.

Te veel focus op bestaande situaties

Regels en wetten moeten volgens de minister meer rekening houden met de nieuwe mogelijkheden die het internet biedt. Wetgeving is momenteel nog altijd teveel gericht op de regulering van bestaande situaties, aldus Kamp.

Bron: ANP

Ook interessant