toggle menu

Kansspelautoriteit legt hoogste boete ooit op aan gokbedrijf

Kansspelautoriteit legt hoogste boete ooit op aan gokbedrijf

De Kansspelautoriteit heeft voor in totaal bijna een half miljoen euro aan boetes opgelegd aan twee gokbedrijven die achter de website redslots.com zitten.

Zij boden gericht op Nederland illegaal kansspelen aan. Daarbij liepen betalingen van consumenten via een bedrijf dat achteraf niet bleek te bestaan. Het is de hoogste boete die tot nu toe is opgelegd aan een gokbedrijf door de Kansspelautoriteit, meldt ze.

Online kansspelen

De website gaf gelegenheid om deel te nemen aan online kansspelen, waaronder roulette en automaten. De boetes zijn hoog omdat beide bedrijven, gevestigd op Curaçao, al eerder zijn aangepakt.

Extra bevoegdheden

De instantie, een onafhankelijk toezichthouder voor het ministerie van Veiligheid & Justitie, grijpt de gelegenheid aan om te pleiten voor extra bevoegdheden. 'Het kunnen laten blokkeren van betaalverkeer en het uit de lucht halen van websites had in dit geval meer bescherming opgeleverd. Die bevoegdheden zitten in de conceptwet Kansspelen op afstand die nu in de Tweede Kamer ligt. Wij kunnen alleen maar hopen dat het parlement die wet snel aanneemt', zegt Jan Suyver, bestuursvoorzitter van de Kansspelautoriteit.

Bron: ANP

Ook interessant