toggle menu

Keurmerk voor veilingwebsites gelanceerd

Keurmerk voor veilingwebsites gelanceerd

Het nieuwe Keurmerk Online Veilen moet er in de toekomst voor zorgen dat consumenten veilig producten en diensten op veiligsites kunnen aanschaffen. Het keurmerk is onder toeziend oog van Thuiswinkel.org gelanceerd en opereert volledig onafhankelijk, zo meldt Emerce.

Veilingsites zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Hierdoor is er behoefte aan een keurmerk ontstaan, meldt Emerce. Het initiatief is afkomstig van VakantieVeilingen en BVA Auctions.

Voorwaardes

Websites die het keurmerk dragen, voldoen aan belangrijke voorwaarden als betrouwbaarheid en transparantie. Ook worden de spelregels duidelijk uitgelegd op de online veilingsite, kan men veilig betalen via de site en worden persoonlijke gegevens beschermd.

Juridische controle

Het keurmerk wordt afgegeven als sites een juridische controle hebben doorlopen. Bovendien worden ze ieder jaar opnieuw door een onafhankelijke notaris en een onafhankelijke toetsende instelling gecontroleerd om hun certificering te behouden.

Het keurmerk is (nog) niet opgenomen in de lijst van betrouwbare webwinkelkeurmerken van de ConsuWijzer. Radar besteedde twee jaar geleden aandacht aan webwinkelkeurmerken.

Bron: Emerce

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant