Kifid: ABN Amro en ASR gaven te weinig informatie, maar hoeven niet te betalen

Kifid: ABN Amro en ASR gaven te weinig informatie, maar hoeven niet te betalen

De Commissie van Beroep van het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) heeft vandaag uitspraak gedaan in drie woekerpoliszaken. Het gaat om klachten van consumenten tegen ABN Amro, ASR en Zwitserleven. De consumenten komen er bekaaid af.

De klacht tegen Zwitserleven wordt ongegrond verklaard. De klachten tegen ABN Amro en ASR zijn wel gegrond. De bank en verzekeraar zijn tekort geschoten in het verstrekken van informatie aan de consument, maar de klanten krijgen geen schadevergoeding.

Vorige week oordeelde het gerechtshof in Den Bosch in een andere woekerpoliszaak dat ASR wél moet compenseren. Een uitspraak die volgens claimorganisatie ConsumentenClaim gevolgen kan hebben voor zaken tegen andere verzekeraars.

Bekijk ook de uitzending van Radar over deze uitspraak tegen ASR

Kifid: 'Consument had niet anders gekozen'

Het Kifid vindt dat er in deze zaken geen sprake is van 'oneerlijke bedingen' en 'dwaling'. Als de consumenten door ABN Amro en ASR wel voldoende zouden zijn geïnformeerd, dan is het niet aannemelijk dat zij een andere keuze hadden gemaakt.

Deze uitspraak is al een hoger beroep tegen de uitspraak van de Geschillencommissie. Dus ze kunnen niet verder procederen bij het Kifid.

Meer informatie over de uitspraak vind je op de site van het Kifid

Meer over:

Ook interessant