toggle menu

Kifid legt klachten over rente bij krediet op de plank

Kifid legt klachten over rente bij krediet op de plank

Klachteninstituut Kifid legt tientallen klachten over rentetarieven bij een doorlopend krediet tijdelijk op de plank, in afwachting van een nader oordeel van de Commissie van Beroep van Kifid. Die moet zich buigen over twee zaken waarin consumenten zich hebben beklaagd over hoge rentetarieven voor een doorlopend krediet bij Interbank.

In de ene zaak concludeerde de geschillencommissie van Kifid eerder dat de bank een ontevreden klant geen rente terug hoeft te betalen. Hier is beroep aangevraagd door de consument.

Rentetarief herberekenen

In de andere zaak was het juist de financieel dienstverlener die beroep aantekende. Volgens de geschillencommissie zou de betreffende klant hier mogelijk te veel rente hebben betaald. De bank moest daarom over een periode van vier jaar het rentetarief herberekenen en eventueel te veel betaalde rente aan de consument vergoeden.

Op dit moment heeft Kifid enkele tientallen soortgelijke klachten in behandeling bij de geschillencommissie. Waarschijnlijk kunnen die zaken beter worden afgehandeld als de Commissie van Beroep duidelijkheid heeft verschaft.

Update 15 augustus: Kifid neemt nog steeds klachten in behandeling

Consumenten met klachten over financiële producten of diensten kunnen nog altijd gewoon terecht bij het Kifid, benadrukt het klachteninstituut. Dat geldt ook voor klachten over variabele rente bij een andere aanbieders dan Interbank.

En, let op: heb je een melding over Interbank, dan kun je ook nog steeds naar het Kifid. Die neemt de klacht in behandeling tot de reactie van de financiële dienstverlener is ontvangen. Vanaf dat moment worden klachten over variabele rente tegen Interbank aangehouden. De Geschillencommissie zal over deze klachten pas een uitspraak kunnen doen, nadat de Commissie van Beroep een oordeel heeft gegeven over klachten in hoger beroep.

Woekerpolissen

Eerder besteedde Radar in de uitzending aandacht aan de ruim 700 klachten over woekerpolissen waarmee Kifid aan de slag ging. Lees meer en bekijk deze uitzending:

700 woekerpolisdossiers: een update van het Kifid

Bron: ANP

Ook interessant