Kijk uit: nepmail over verlopen WhatsApp-account

Kijk uit: nepmail over verlopen WhatsApp-account

'Waarschuwing! Je account van WhatsApp Messenger is verlopen'. Dat staat in een mail van 'WhatsApp.' Trap er niet in! Je account is niet verlopen, het gaat om een phishingmail.

Onderaan dit artikel staat een voorbeeld van de mail.

Het nepbericht waarschuwt de gebruiker, in gebrekkig Nederlands: 'Waarschuwing! Je account WhatsApp Messenger is verlopen. Registratie niet verlengd zal vervallen in 24 uur.'

Om te voorkomen dat je al je afbeeldingen en video's kwijtraakt, moet je je 'WhatsApp-registratie' verlengen, zo dreigt de mail.  Je doet dat door 99 eurocent over te maken via de link. Let op! Klik niet op de koppeling. Criminelen kunnen dan toegang krijgen tot je bankgegevens.

Hoe herken je phishingmails?

Oplettende kijker Frank waarschuwt Radar voor het nepbericht. 'Ik vond het bericht al zo raar, omdat ik met dit mailadres geen WhatsApp-account heb.'

Bovendien: Veel phishingmails zijn vertaald door een computer of vertaalmachine. Taalfouten zijn dus een goede indicatie om te zien of het om een nepmail gaat.

Je kan phishing herkennen door het vreemde verzendadres: [email protected] Er is daarnaast ook geen enkele aanwijzing in de naam dat het mailtje van WhatsApp afkomstig is.

Lees ook: Hoe herken je phishing?

Ook interessant