Kinderdagverblijf klaagt minister aan vanwege Stintverbod

Kinderdagverblijf klaagt minister aan vanwege Stintverbod

Kinderdagverblijf Het Kinderstraatje in Almere begint een rechtszaak tegen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over het weren van de Stint van de openbare weg. Dat bevestigt jurist Werner van Bentem na berichtgeving door de Telegraaf.

Van Bentem laat weten dat tot een kort geding is besloten omdat de minister bij het besluit over de Stint niet 'zorgvuldig genoeg' heeft gehandeld. 'Verder vinden wij dat de minister bij het maken van een afweging onvoldoende rekening heeft gehouden met de belangen van mensen en organisaties.'

Van Bentem doelt onder meer op zijn cliënt, de eigenaresse van het Kinderstraatje. Van Bentem laat weten dat de eigenaresse geen rijbewijs heeft en op hoge kosten van het vervoer van de kinderen wordt gejaagd als ze de Stint niet meer op de openbare weg mag gebruiken.

Ministerie wacht uitkomst af 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat liet weten dat het nog geen bericht heeft ontvangen over juridische stappen. De Brancheorganisatie Kinderopvang sluit zich niet bij het kort geding aan. 'Het staat een ieder vrij om naar de rechter te stappen. Wij hebben er geen bemoeienis mee en wachten de uitkomst af', aldus de woordvoerder.

Bron: ANP

Ook interessant