Kinderen kunnen nu ook lesvideo's op tv kijken

Kinderen kunnen nu ook lesvideo's op tv kijken

Schooltv (NTR) komt vanaf maandag met educatieve programma's op de tv-zender NPO Zappelin extra. De programma's zijn bedoeld voor basisschoolkinderen die geen laptop, tablet of internetverbinding hebben.

Nu de scholen dicht zijn vanwege het coronavirus, groeit de zorg over de niveauverschillen die kunnen ontstaan tussen scholieren. Zo kunnen ouders niet altijd helpen bij het thuisonderwijs en beschikt niet elk gezin over voldoende mogelijkheden om het volledige lespakket online te kunnen volgen. Daarnaast is het volgens NPO Zapp een aantal scholen nog niet gelukt om passend onderwijs op afstand te bieden.

Lesvideo's voor basisonderwijs

Daarom is er elke doordeweekse dag in de ochtend een selectie te zien van lesvideo's die veel worden gebruikt in het basisonderwijs. Kinderen uit de onderbouw leren bijvoorbeeld letters met Letterjungle, rekenen met Moffel en Piertje en kunnen meezingen met de liedjes uit Sesamstraat. Voor de bovenbouw zijn er video's uit 13 in de oorlog en Willem Wever, maar ook landenvideo's voor wereldoriëntatie.

Voor elke groep een ander tijdvak

De filmpjes worden getoond in tijdvakken. Zo begint het programma van 09.00 tot 09.30 uur met groep 1 en 2, volgt daarna van 09.30 tot 10.00 uur groep 3 en 4, is het van 10.00 tot 11.00 uur tijd voor groep 5 en 6 en is als laatste groep 7 en 8 aan de beurt van 11.00 tot 12.00 uur.

Bron: ANP

Ook interessant