toggle menu

Klachten over gebrek drinkwater tijdens ADE

Klachten over gebrek drinkwater tijdens ADE

Tot nu toe hebben 16 mensen bij de gemeente Amsterdam geklaagd over gebrek aan drinkwater tijdens dancefeesten op het Amsterdam Dance Event (ADE). Het betreft vooral locaties die een evenementenvergunning hadden, waardoor het bieden van schoon water is vereist.

Volgens een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan springt een feest in Amsterdam-Noord eruit. Hierover kwamen zeven meldingen binnen. Hij wil de naam van het evenement niet noemen, omdat nog niet is gesproken met de betreffende organisatie.

'Onacceptabel'

Van der Laan riep maandag op gebrek aan drinkwater te melden bij de gemeente. Hij vindt het onacceptabel als niet is voldaan aan 'een basisvoorwaarde als schoon water'. 'Het is een eis, net als fouilleren bij de ingang en het houden aan de geluidsnorm', zei zijn woordvoerder.

De gemeente gaat de komende tijd met de organisaties waarover is geklaagd, negen in totaal, in gesprek. 'Misschien was het tappunt slecht vindbaar of betrof het een incident. Het heeft in elk geval wel consequenties voor de organisatoren, want we zullen ze bij een volgend feest extra in de gaten houden.'

Oproep van burgemeester

De burgemeester deed de oproep na het overlijden van twee mannen en een vrouw tijdens de afgelopen editie van het dance-event. Zij stierven nadat ze drugs hadden gebruikt. Volgens Van der Laan ligt de verantwoordelijkheid voor het drugsgebruik op feesten bij de houders van evenementenvergunningen en exploitanten van clubs.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant