background branding

Klanten Aldi Talk betaalden te veel voor roaming

boos_aan_telefoon_123rf_780.jpg

Aldi Talk heeft de afgelopen vier maanden te hoge kosten gerekend voor roaming. Bijna 6000 prepaidklanten hebben hierdoor te veel betaald. Dat meldt de Consumentenbond maandag.

De afgelopen jaren zijn de kosten voor bellen en internetten binnen de Europese Unie verlaagd. Op 30 april was er een nieuwe verlaging, maar door een technisch probleem heeft Medion - het bedrijf achter Aldi Talk - deze prijsdaling niet doorgevoerd.

Een oplettende consument kwam hier achter en kreeg uit coulance €7,50 beltegoed, maar Medion paste de tarieven niet aan. Daarop plaatste de gedupeerde een klacht op Klachtenkompas, het online klachtenplatform van de Consumentenbond. Die trok vervolgens aan de bel.

Achterhalen en compenseren

De Consumentenbond vroeg Medion om een verklaring en kreeg een reactie van KPN, de achterliggende technische partij. KPN gaf aan inmiddels de lagere tarieven te hanteren en bezig te zijn om alle gedupeerden te achterhalen en te compenseren.

De provider betreurt de gang van zaken en heeft beloofd het teveel betaalde bedrag uiterlijk eind augustus terug te storten op de prepaidkaarten en alle gedupeerden hierover een sms te sturen.

Bron: Consumentenbond