toggle menu

Klanten beginnen proces tegen 'eerste Nederlandse bitcoinfabriek'

Klanten beginnen proces tegen 'eerste Nederlandse bitcoinfabriek'

Klanten van de zelfverklaarde 'eerste Nederlandse bitcoinfabriek voor particulieren' zijn een proces begonnen tegen die onderneming, Koinz Trading in Lelystad. Een van hen heeft aangifte gedaan van oplichting, de anderen overwegen volgens hun advocaat Marco Kalmijn hetzelfde te doen. Het bedrijf heeft grote betalingsachterstanden, schrijft de Volkskrant.

Twee weken geleden werd de onderneming al veroordeeld tot teruggave van de computers waarmee de digitale munt kan worden gedolven, vertelt Kalmijn. Zijn klanten kochten de computers bij Koinz Trading, dat de apparaten vervolgens zelf zou inzetten voor het opwekken van bitcoins. In de afgelopen maanden steeg de prijs van een bitcoin. Maar in de digitale portemonnee van de klanten van Koinz kwam de afgelopen maanden weinig meer binnen.

Kalmijn heeft inmiddels een deurwaarder op de zaak gezet, die beslag moet leggen op de computers. 'Maar niemand weet waar ze staan. Er zijn cliënten die betwijfelen of ze überhaupt wel bestaan en denken aan oplichting.'

Bron: ANP MediaWatch / De Volkskrant

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant