toggle menu

Klanten kochten 60.000 extreem goedkope hoogslapers door fout Leen Bakker

Klanten kochten 60.000 extreem goedkope hoogslapers door fout Leen Bakker

Meubelketen leen bakker dreigt door een 'systeemfout' tien miljoen euro verlies te leiden. Dat bleek maandag tijdens een kort geding in Breda. Dit meldt BN DeStem.

Eind juli hebben bezoekers op de website van Leen Bakker door de fout zestigduizend  hoogslapers van het merk Hoppekids besteld. De bedden hadden op dat moment een extreem lage prijs van 24,95 euro terwijl de bedden 319 euro hadden moeten kosten.

Aliter Melius, het juridisch adviesbureau dat duizend kopers ondersteunt, eist dat Leen Bakker de bedden ondanks de fout tegen de goedkope prijs levert. Het bedrijf weigert dit te doen.

Gevolgen voor andere webshops

Advocaat Machteld Hiemstra waarschuwt in het artikel op BN DeStem dat als de rechtbank de vordering toewijst dit niet alleen gevolgen zal hebben voor Leen Bakker zelf, maar ook voor andere webshops. Die lopen dan een risico als ze een fout op de website maken. 'Zij verkopen vele tienduizenden artikelen en zouden geen foutjes mogen maken, terwijl consumenten juist gebaat zijn bij snelheid.'

'Koopwoede barstte los'

Volgens Hiemstra ging het bedrijf in de fout door sommige bedden van het merk te verkopen voor de prijs van de matras. 'Toen het bedrijf de systeemfout die zaterdagmiddag ontdekte en bekendmaakte, waren er al zo'n duizend bedden verkocht', vertelt ze aan BN DeStem. 'Opmerkelijk is dat onmiddellijk na die bekendmaking de koopwoede echt losbarstte. Tot zondagmiddag twaalf uur, het tijdstip waarop ICT'ers erin slaagden de foute advertentie van internet te verwijderen, werden in totaal zestigduizend bedjes besteld.'

Eerdere fout

De juristen en de Consumentenbond zien gelijkenis met een eerdere rechtszaak rond het bedrijf Otto, dat in 2006 tv’s voor de goedkope prijs van 99 euro aanbood. Klanten eisten toen ook dat de televisies tegen het goedkope bedrag geleverd zou worden, maar de rechter oordeelde dat de koop niet geldig was. Het gerechtshof in Den Bosch zei toen dat voor de kopers duidelijk moet zijn geweest dat het een vergissing was.

Winkel annuleert koop vanwege foutje in de prijs, mag dat?

De rechtbank doet maandag 2 oktober uitspraak.

Bron: BN DeStem

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant