'Klantenservice zorgverzekeraar is rommeltje'

'Klantenservice zorgverzekeraar is rommeltje'

Klantenservices van zorgverzekeraars maken er een rommeltje van als zij vragen van mensen moeten beantwoorden, vindt de Consumentenbond. Uit een onderzoek van de bond onder 15 zorgverzekeraars blijkt dat een derde van de klanten slechte of verkeerde informatie krijgt.

De vier verzekeraars die het vaakst het verkeerde antwoord gaven op vragen van mysteryklanten (personen die doen alsof zij klant zijn) zijn Salland, ONVZ, FBTO en Univé, meldt de Consumentenbond. Die benadrukt ook dat geen van de 15 ondervraagde verzekeraars een voldoende scoort.

Er zijn steeds vijf vragen gesteld aan de verzekeraars, drie keer per telefoon en drie keer per mail. Soms kwam het voor dat één verzekeraar verschillende (foute) antwoorden gaf op dezelfde vraag. De kwaliteit van de e-mail- en telefoonantwoorden telden elk voor 45 procent mee, hoe snel er werd gereageerd vormde 10 procent van het oordeel.

De vragen gingen over onder meer de vergoeding van de kosten van een verstelbaar bed, de berekening van het eigen risico na een scheiding, overstappen door een volwassen kind van de polis van de ouders naar een andere verzekeraar en het overnemen van een machtiging van een andere verzekeraar.

Bron: ANP

Ook interessant