toggle menu

Klijnsma: Voeg kleine pensioentjes samen

Klijnsma: Voeg kleine pensioentjes samen

Pensioenfondsen moeten stoppen met het tussentijds afkopen en uitkeren van kleine pensioentjes die ontstaan als iemand regelmatig van baan wisselt.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) wil dat deze pensioentjes worden samengevoegd zodat mensen als ze eenmaal stoppen met werken er de vruchten van kunnen plukken.

Klijnsma meldt vrijdag dat ze samen met de pensioenuitvoerders gaat regelen dat kleine pensioentjes worden overgedragen als iemand van werkgever verandert. Het pensioenbedrag kan worden toegevoegd aan het fonds waar iemand het meeste pensioen heeft opgebouwd of worden meegenomen naar de nieuwe werkgever.

Administratiekosten

Steeds meer Nederlanders zijn via tijdelijke contracten aan de slag. En wie verschillende banen heeft gehad, heeft vaak verschillende pensioentjes bij meerdere fondsen. Pensioenuitvoerders mogen vanwege de hoge administratiekosten nu tussentijds zo'n potje afkopen. De pensioenfondsen en Klijnsma willen daar vanaf omdat het ten koste gaat van het opgebouwde pensioen. 'Vooral voor mensen met parttimebanen of in de horeca, schoonmaak, uitzendbranche. Daarom ga ik zorgen dat hun pensioenpotjes samengevoegd kunnen worden', stelt de bewindsvrouw.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant