toggle menu

KLM en Transavia stoppen met verkoop van sigaretten in vliegtuig

KLM en Transavia stoppen met verkoop van sigaretten in vliegtuig

Rokers die met KLM vliegen kunnen vanaf 1 juli niet langer voordelig peuken inslaan aan boord van het vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij vindt het naar eigen zeggen 'niet meer van deze tijd' om rookwaar aan te bieden. Ook Transavia stopt met de verkoop van sigaretten.

'KLM heeft gezondheid en sport hoog in het vaandel staan en de verkoop van sigaretten past hier niet bij', zegt Boet Kreiken, die bij het bedrijf verantwoordelijk is voor de klantbeleving. Hoeveel de verkoop van tabakswaren nu nog aan extra omzet oplevert, wil KLM niet zeggen.

Update 29 maart 2018, om 15:30 uur:

Ook Transavia stopt met verkoop van sigaretten

Ook Transavia stopt met de verkoop van sigaretten in zijn vliegtuigen. Vanaf zondag zal er geen rookwaar meer worden verkocht. De luchtvaartmaatschappij vindt sigarettenverkoop niet meer van deze tijd. Ook is de vraag naar sigaretten de afgelopen jaren al flink gedaald, zo laat commercieel directeur Erik-Jan Gelink weten.

'In deze tijd, waar gezond leven steeds belangrijker wordt, vinden we verkoop van sigaretten niet meer bij ons passen.' Transavia adverteert sinds afgelopen december al niet meer voor sigaretten, die alleen op vluchten naar bestemmingen buiten Europa werden verkocht.

Beide luchtvaartmaatschappijen, die tot hetzelfde concern behoren, laten weten sigaretten te vervangen door andere producten.

Bron: ANP

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op 12 maart 2018, laatst bijgewerkt op 29 maart 2018

Ook interessant