toggle menu

KLM verplicht dragen van gezichtsbescherming tijdens vluchten

KLM verplicht dragen van gezichtsbescherming tijdens vluchten

KLM stelt het dragen van gezichtsbescherming verplicht. De luchtvaartmaatschappij is begonnen met het verder opvoeren van het aantal bestemmingen waarop wordt gevlogen.

Parallel aan het weer opstarten van het netwerk worden reizigers per 11 mei verplicht om gezichtsbescherming te dragen aan boord en bij boarding. Passagiers moeten daarbij hun eigen gezichtsbescherming verzorgen.

Een woordvoerder liet aan RTL Nieuws weten dat een sjaal 'eventueel ook mag'. Volgens de luchtvaartmaatschappij is het belangrijk dat de neus en mond worden beschermd, en het materiaal achter de oren vastgemaakt kan worden.

KLM vliegt per 4 mei dagelijks op zeven extra bestemmingen, te weten Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki. Het geplande aantal vluchten in de maand mei is circa vijftien procent ten opzichte van de periode voor de uitbraak van het coronavirus. Een aanzienlijk deel van de intercontinentale vluchten is alleen bestemd voor vracht.

Welke maatregelen heeft KLM al genomen?

Sinds de uitbraak van het virus heeft KLM naar eigen zeggen veel maatregelen genomen rondom screening en hygiëne om klanten en personeel aan boord en op de luchthavens te beschermen. Het volgt daarbij de richtlijnen van de RIVM en de WHO en de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA.

Zo worden daar waar mogelijk stoelen bewust vrij gelaten en zijn contactmomenten tussen crew en passagiers naar een minimum gebracht. Dat laatste betekent dat de catering aan boord vereenvoudigd is. De bemanning van KLM droeg al maskers en handschoenen uit veiligheidsoverwegingen. Er zijn ook extra hygiënemiddelen aan boord zoals handgels en op elke vlucht wordt een toilet exclusief voor bemanning vrijgehouden. De gezichtsbeschermingverplichting voor reizigers geldt zeker tot eind augustus.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant