toggle menu

'Kosten van huisdier vaak onderschat'

'Kosten van huisdier vaak onderschat'

Mensen onderschatten de kosten van het houden van een huisdier. Verwaarlozing van hun beesten sluipt er soms ongemerkt in omdat de eigenaren geen geld hebben voor de juiste verzorging.

Die indruk heeft de dierenpolitie van het regiokorps Noord- en Oost-Gelderland. Maandag maakte het korps bekend dat de dierenagenten sinds januari van dit jaar 652 meldingen hebben afgehandeld in het voornamelijk landelijke gebied van dit korps. Noord- en Oost-Gelderland omvat de Achterhoek en een groot deel van de Veluwe.

Volgens het korps hebben diereneigenaren vaak niet door dat ze hun beest verwaarlozen. Ze snappen niet altijd wat de politie komt doen, aldus een woordvoerster. Zo vond de politie in Wezep een zodanig ondervoede hond, dat het dier alleen te redden was met heel duur extra verrijkt voer. Maar omdat het baasje dat niet kon betalen, is de hond afgemaakt.

De Dierenbescherming vindt het lastig om een koppeling te leggen tussen de kosten van een huisdier en de verwaarlozing. ,,Het houden van een dier is meer dan alleen maar voedsel geven. Je moet er ook mee naar de dierenarts en je moet opvang regelen tijdens vakanties." Volgens een woordvoerder zitten er achter verwaarlozing van dieren soms persoonlijk drama's. Bij de Dierenbescherming zijn verhalen bekend van verslaafden of zieken die niet meer goed voor hun dieren kunnen zorgen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant