toggle menu

Kunstacademie halveert collegegeld voor student met diploma

Kunstacademie halveert collegegeld voor student met diploma

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag laat zogenoemde stapelaars straks maar de helft van het instellingscollegegeld betalen. Het gaat dus om mensen die al een graad als bachelor of master hebben gehaald, maar aan de kunstacademie nog een studie willen volgen.

'De KABK betreurt overheidsbeleid dat het volgen van een tweede studie ontmoedigt en wil met deze maatregel de drempel voor stapelaars met interesse in een kunstopleiding verlagen', staat op de site van de academie. De reeds afgeronde opleiding van de nieuwe stapelaar mag geen kunstopleiding zijn.

Meer levenservaring

De KABK vindt de stapelaars een interessante doelgroep. 'De ervaring leert dat studenten met meer levenservaring en inhoudelijke bagage interessante kunst- en ontwerpstudenten zijn. Zij halen meer uit de studie en kunnen een bijzondere bijdrage leveren aan het werkveld en de samenleving.'

De instelling ontvangt per studiejaar circa 250 nieuwkomers: beginnende studenten, bachelors en masters samen. 'Wij kunnen deze maatregel nemen doordat we een kleine school zijn', aldus een woordvoerster. De kunstacademie hoopt er ook meer nieuwelingen mee te trekken.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant