toggle menu

Kustplaatsen: blijf weg van het strand

Kustplaatsen: blijf weg van het strand

De burgemeesters van Zandvoort, Noordwijk en Bloemendaal roepen dagjesmensen op niet naar het strand te komen tijdens de coronacrisis.

Zaterdag ontstonden er files naar de badplaatsen van mensen die het mooie weer aangrepen om op het strand uit te waaien, na enkele dagen van thuisblijven wegens het rondwarende nieuwe coronavirus.

Volgens de burgemeesters David Moolenburgh (Zandvoort) en Elbert Roest (Bloemendaal) liepen ondanks eerdere waarschuwingen, borden en oproepen de stranden van beide gemeenten vol met recreanten.

Moolenburgh: 'Met deze aantallen recreanten op het strand creëren we risicovolle situaties en dat moet niemand willen.' Volgens hem kan er geen verbod worden opgelegd om naar Zandvoort te komen.

Noordwijkse burgermeester perplex

Volgens burgemeester Wendy Verkleij liepen de boulevard en het strand zaterdag vol met recreanten die de richtlijn om 1.5 meter afstand van elkaar te houden niet naleefden.

Verkleij en haar gemeente zijn verbaasd dat bezoekers zich 'zo weinig verplicht voelen om ook mee te helpen en om naar de voorgeschreven maatregelen te doen en te laten', stelt zij in een verklaring. 'In het belang van iedereen vraag ik dan ook: kom niet naar de kust van Noordwijk. Deze zondag niet, maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden.'

Bron: ANP

Ook interessant