'Kwaliteit tafeltje-dek-je vaak onvoldoende'

'Kwaliteit tafeltje-dek-je vaak onvoldoende'

Veel kant-en-klaar aan huis bezorgde maaltijden zijn te zout en bevatten te weinig groente. Ook houdt de smaak niet over. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Een proefpanel van deskundigen vermoedt dat veel aanbieders koken uit zakjes en pakjes.

De bond analyseerde vijf verschillende maaltijden van acht aanbieders (Apetito, Chef Martin, Diepvriesman, Eten met gemak, Food Connect, Maaltijdservice.nl, Uitgekookt en Vers aan Tafel). Daarbij keken de onderzoekers naar voedingswaarde (hoeveelheid zout en verzadigd vet) en samenstelling (aantal calorieën en hoeveelheid groente). Door het hoge zoutgehalte scoorden bijna alle maaltijden een onvoldoende voor de voedingswaarde. Slechts 6 van de 39 keer bevatte de geteste kant-en-klare hap 2 gram zout of minder.

Te weinig groente

Wat betreft verzadigd vet deden de maaltijden het beter: de helft blijft onder de 6 gram verzadigd vet. Verder bevatten de maaltijden over het algemeen de juiste hoeveelheid energie, maar te weinig groente. Maaltijdbezorger Chef Martin haalde het hoogste testoordeel (7,0), Diepvriesman en Vers aan Tafel kregen een onvoldoende (5,2).

Bron: ANP

Ook interessant