Kwart Nederlanders heeft slaapproblemen

Kwart Nederlanders heeft slaapproblemen

Bijna een kwart van de Nederlanders vanaf 25 jaar kampte vorig jaar met slaapproblemen. Van de werkenden meldde 19 procent dit euvel. Bij mensen die zichzelf arbeidsongeschikt noemden, was het aantal slechte slapers 58 procent. Dat heeft het CBS vastgesteld. In 2017 sliep iets meer dan een vijfde van alle 25-plussers slecht.

Bij ruim vier op de tien slechte slapers belemmeren de slaapproblemen het dagelijks functioneren. Het gaat dan bijvoorbeeld om verminderde concentratie, vergeetachtigheid of een slecht humeur, aldus het CBS. Bij de arbeidsongeschikten komen die gevolgen meer voor dan bij de werkenden. Radar sprak met somnologen over tips voor een goede nachtrust. De slaaptips vind je hier.

Een slaaprobot: werkt dat?

Om je slaapprobleem te verhelpen kan je de Somnox gebruiken. Deze 'slaaprobot' belooft dat je sneller in slaap valt, langer slaapt en frisser wakker wordt. Werkt dat? Radar zocht het voor je uit. Bekijk de uitzending terug:

Beter slapen met een slaaprobot

Slaappillen tegen wakker liggen

Veel slechte slapers zoeken zich suf naar medicatie. 'Doe het niet', zegt hoog­leraar medicatieveiligheid Patricia van den Bemt. Ze zijn verslavend en hebben nare bijwerkingen. Bovendien: ‘Geen enkel pilletje kan je slaapproblemen verhelpen.’ Meer over slaappillen vind je hier:

Slaappillen: een goede oplossing tegen wakker liggen?

Bron: ANP

Ook interessant