toggle menu

Laagsteprijsgarantie hotelkamers vaak onjuist

Laagsteprijsgarantie hotelkamers vaak onjuist

Veel hotelkamers die met een zogeheten laagsteprijsgarantie worden aangeboden, blijken vaak elders veel goedkoper geboekt te kunnen worden.

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die de prijsgarantie testte van tien hotelketens en van onlinereisbureau Travelocity, dat onderdeel is van boekingssite Expedia.

Zelfs extra voordelen

In alle gevallen was het mogelijk kamers elders goedkoper te boeken. Soms zelfs met extra voordelen zoals met een ontbijt, dat bij de ketens met de betreffende garantie ondanks de hogere prijs niet inclusief was.

Beperkingen in algemene voorwaarden

De consumentenorganisatie wijst verder op de beperkingen in de algemene voorwaarden om een laagsteprijsgarantie ook daadwerkelijk te krijgen. De meeste hotels houden zich uiteindelijk aan hun belofte om de prijzen aan te passen als elders goedkoper kan worden geboekt. Dat geldt echter niet voor allemaal.

Choice hotels en Accor

Een uitzondering is Choice hotels, dat volgens de bond meldt niet mee te doen met de prijsgarantie, terwijl het dat op de eigen site wel belooft. Accor past bij melding de prijs aan, maar geeft niet de beloofde extra 10 procent korting.

Golden Tulip en Fletcher Hotels

De prijsbeloftes van Golden Tulip en Fletcher Hotels blijken volgens de Consumentenbond weinig waard, omdat zij per geval apart bekijken wat zij kunnen betekenen bij een lagere prijs elders.

Lees ook: 11 tips voor een goedkopere hotelovernachting

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant