toggle menu

'Laat ZZP'ers in de zorg hun werk doen'

'Laat ZZP'ers in de zorg hun werk doen'

De Belastingdienst moet ervoor zorgen dat zzp'ers in de gezondheidszorg hun werk kunnen blijven doen. Hij moet hun de VAR-verklaring, die nodig is om als zelfstandige te werken, blijven toekennen. Tweede Kamerlid Mei Li Vos van de PvdA heeft dat maandagavond gezegd in TROS Radar.

In de strijd tegen schijnconstructies in de zorg heeft de Belastingdienst de regels aangescherpt. De fiscus wil voorkomen dat een zorgverleningsbureau alle medewerkers ontslaat en ze vervolgens weer inhuurt als (schijn)zelfstandige. Daarom heeft de Belastingdienst besloten zzp'ers in de zorg geen VAR-verklaring meer te verlenen.

'Geen sprake van schijnzelfstandigheid'

Volgens Vos is er in dit soort gevallen echter meestal geen sprake van schijnzelfstandigheid, maar brengt het bemiddelingsbureau patiënt en hulpverlener bij elkaar. Zonder bemiddelingsbureau zou bijvoorbeeld iemand die palliatieve hulp verleent zichzelf bij een patiënt moeten verkopen in een ziekenhuis.

De Belastingdienst moet de strijd tegen schijnconstructies in de zorg nauwkeurig uitvoeren, en niet zomaar alle zzp'ers een VAR-verklaring onthouden, meldde Vos in de uitzending van Radar. Bekijk het item terug en lees meer over dit onderwerp.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant